دسته بندی ژنراتور ها
دسته بندی ژنراتور ها
Blog Article
پس از بررسی اولیه ژنراتورها و اهیمت استفاده از آن در این شرایط، در این بخش به دسته بندی ژنراتور ها میپردازیم. ژنراتور ها انواع مختلف و در کاربردهای متفاوتی طراحی و مورد استفاده قرار میگیرند اما معروف ترین و پر کاربرد ترین آنها ژنراتور دیزلی و ژنراتور گازی بوده که در ادامه به معرفی مختصری از آن می پردازیم.
ژنراتور دیزلی : دیزل ژنراتور دستگاهی است که از دو بخش موتور دیزل و ژنراتور تشکیل شده است. موتور دیزل سوخت موجود در گازوئیل را به انرژی مکانیکی تبدیل و به واحد ژنراتور تحویل می دهد. ژنراتور انرژی مکانیکی دریافت شده را طی فرآیند الکترومغناطیسی به انرژی الکتریکی و برق تبدیل می کند. از معروف ترین برندهای ژنراتور دیزلی می توان به ژنراتور دیزلی بادوین در دسته برندهای چینی و دیزل ژنراتور ولوو در دسته اروپایی اشاره کرد.
ژنراتور گازی : یکی دیگر از دسته بندی های پر طرفدار ژنراتور گازی است. اصول و ساختمان کاری هر دو تقریبا مشابه بوده با این تفاوت که سوخت موتور مکانیکی موجود به وسیله گاز تامین می شود.
اما سوالی که ممکن است برای کاربران و خریداران ژنراتور پیش بیاید این است که کدام یک مناسب و بهتر است؟ قطعا هر کدام مزایا و معایب خاص خود را داشته و هریک مناسب و ایده آل شرایط و پروژه خاصی است که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.
مقایسه ژنراتور دیزلی و گازی
قدرت دستگاه : به خاطر استفاده از سوخت دیزل ، معمولا دیزل ژنراتور ها بسیار پر قدرت تر از ژنراتور های گازی هستند. به بیان دیگر اگر دستگاه مورد نیاز شما توان نسبتا بالایی باید داشته باشد پیشنهاد می شود از ژنراتور دیزلی استفاده نمایید. دیزل ژنراتور کامینز و پرکینز به دلیل رنج توان و قدرت بالا پیشنهاد مناسبی است.
پشتیبانی و لوازم یدکی : معمولا پشتیبانی ژنراتور های دیزلی در ایران نسبت به ژنراتور های گازی بهتر بوده و لوازم و قطعات یدکی آن راحت تر از ژنراتور های گازی یافت می شود.
قیمت : قیمت ژنراتور های گازی در توان یکسان نسبت به ژنراتور دیزلی بیشتر بوده و ژنراتور های دیزلی مقرون به صرفه تر هستند.
تنوع در انتخاب توان : شرکت ها و برندهای سازنده ژنراتور دیزلی محصولات خود را در بازه توانی متنوعی تولید می کنند که این تنوع در ژنراتور های گازی دیده نمی شود.
آلایندگی های صوتی و زیستی : ژنراتور های دیزلی با توجه به سوخت مصرفی خود یعنی گازوئیل آلایندگی های زیستی بیشتری نسبت به ژنراتور های گازی تولید می کنند. همچنین با توجه به مصرف گازوئیل در موتور دیزل صدای ژنراتور دیزلی بیشتر از ژنراتور گازی است. (البته می توان برای کاهش صدای دیزل ژنراتور از کانوپی های سوپر سایلنت استفاده کرد)
دسترسی و قیمت سوخت : گازوئیل به نسبت گاز کمتر در دسترس بوده و قیمت بیشتری نیز دارد.
ظرفیت و نگهداری باتری دستگاه : به دلیل اینکه توان ژنراتور های دیزلی بیشتر از گازی بوده بایستی از باتری با قدرت بیشتری استفاده کرد. همچنین در هر استارت موتور دیزل انرژی زیادی از باتری دریافت می شود در نتیجه طول عمر باتری موتور دیزلی نسبت به موتور گازی کمتر بوده و هزینه خرید و نگهداری باتری در ژنراتور های دیزلی بیشتر است.